Krook: "Förbaskat tråkigt att det ska behöva bli så här"

Alingsås Hockeys tränare Martin Krook är både arg och besviken kring det faktum att ishallen inte går att använda. Nu får a-laget istället åka till Vårgårda för att träna. – Det är bara så förbaskat tråkigt att det ska behöva bli så här, säger han.

ANNONS
|

LÄS MER:Tekniska problem i Nolhalla – träningar ställs in

I söndags uppdagades problemen med isen i Nolhalla.

Det har lett till att Alingsås Hockey och Alingsås Konståkningsklubb har fått se sig om efter andra ytor att bedriva verksamheten på.

För Alingsås Hockeys a-lag är det Puahallen i Vårgårda som gäller.

– Vi ska dit och träna i dag (torsdag) och sen blir det kanske ytterligare någon träning i helgen. Tidigare i veckan har vi ersatt ispassen med gym.

Har du fått information kring när ni kan träna i Nolhalla igen?

– Jag har hört att problemet som tidigast kan vara åtgärdat på fredag, men på vår ordförande och vaktmästaren låter det snarare som tidigast måndag, säger Martin Krook med en tung suck.

ANNONS

Hur ser du på det som hänt?

– Det är inte oväntat med tanke på hur nedgången hallen är. Jag är snarare förvånad att något sådant här inte hänt tidigare, men likväl är det jobbigt när man står inför konstaterat faktum. Jag lider verkligen med killarna och hela föreningen som sådan.

Hur har spelarna reagerat?

– Merparten av dom jag pratat med är uppgivna och besvikna.

På tisdag inleder Alingsås Hockey fortsättningsserien. Just nu är det oklart huruvida man kan spela den första matchen i Nolhalla.

– Det kan absolut bli så att vi spelar i Vårgårda, säger Krook.

Vad skulle du vilja säga till dom som bestämmer om och när det blir en ny ishall i Alingsås?

– Alltså, jag börjar bli ganska luttrad även om jag förstår att det är ett stort och kostsamt projekt. Det pratas om att Nolhalla har och ska rustas upp i väntan på något nytt, men vi har inte sett någon skillnad. Kommunen har varit här och tittat på vår verksamhet och jag hoppas dom inser vilken stor gärning vi gör för samhället i stort. Ju längre tiden går riskerar vi att tappa spelare och det i sig är otroligt sorgligt.

ANNONS