Landslagsmeriterade spanjoren Marc Serrallonga-Arqués gav Skogshjortarna en flygande start.
Landslagsmeriterade spanjoren Marc Serrallonga-Arqués gav Skogshjortarna en flygande start. Bild: Privat

Snöplig diskning för Skogshjortarnas herrar i Tiomila

Det blev minst sagt ett snöpligt slut för Skogshjortarnas herrlag i skogarna utanför Skellefteå när klassikern Tiomila avgjordes.
En missad stämpling på den åttonde sträckan innebar diskning.

ANNONS
|

Tiomila består normalt av tre tävlingar, en för ungdomar, en damstafett och den stora tiomannastafetten, som är öppen för alla.

I år bjöd även arrangörerna in till en Swedish League-tävling på torsdagen. Och Skogshjortarna fick en rivstart på helgen, då Stina Thern sprang in på tredje plats i D18-klassen.

Stina ligger på femte plats i sammandraget.

Helgen inleddes med ungdomstävlingen, där Skogshjortarna hade två lag med.

Man hade inte optimala lag, då det saknades 16-åriga tjejer i de mixade lagen, men förhoppningsvis skulle de vassa killarna kunna ge de yngre tjejerna ett försprång.

Nu blev det inte riktigt så lätt för killarna att hävda sig i den skarpa konkurrensen, men de unga tjejerna imponerade och tog in lagen på plats 39 och 57 av de 140 startande.

ANNONS

På damsidan mönstrade Skogshjortarna ett ungt lag, med fyra juniorer och en veteran. Startsträckans Stina Thern kände inte alls att hon hade kroppen med sig, i stället blev det storasyster Ebba som stod för showen.

Hon gjorde ett riktigt topplopp på andrasträckan och tog upp laget 38 placeringar till 40:e vid växlingen.

Laget slutade på 82:a plats.

”Tuffare än jag trott”

Herrlaget var också extremt ungt med sju juniorer och ungdomslöpare, stöttade av två veteraner och en enda senior. Den senare också det enda utländska inslaget i laget.

Landslagsmeriterade spanjoren Marc Serrallonga-Arqués gav Skogshjortarna en flygande start, och vid växling var Alingsåslaget bara 2.52 bakom ledande IFK Umeå.

Lukas Larsson tog vid och gjorde det riktigt bra när han tog upp laget på en 30:e plats på den tuffa andrasträckan.

På den tredje sprang 15-årige Olof Tholén ut med order om att bara försöka hänga med så länge som möjligt. Olof tog rygg på IFK Göteborgs löpare och hängde med hela vägen in till växlingen och en 27:e plats för laget.

Junioren Albin Sundström fick sedan det tvivelaktiga nöjet att försöka hänga med täten på “Den Långa natten”, den långa fjärdesträckan.

– Det var tuffare än vad jag föreställt mig, sa Albin efteråt. Jag insåg snart att jag inte skulle orka hänga med i det tempot. Men det var en bra erfarenhet i alla fall.

En försmädlig bom på slutet i torsdagens tävling, hade gjort att han missade en topplacering då, men nu orkade han i alla fall hålla ihop det hela vägen runt, trots en krånglande mage.

Det såg ut som om Skogshjortarna skulle registrera ännu ett bra Tiomilaresultat, men så sprang åttonde sträckans löpare förbi en skärm i tron att det var en ny startpunkt efter en passage genom ett industriområde.

En missad stämpling innebar diskning, trots att löparen varit på platsen.

– Vi får vara nöjda ändå, de unga löparna imponerade verkligen och utan diskningen hade vi hamnat runt 62:a plats. Ett av de bättre på de senaste åren. Det ser ljust ut inför framtiden, säger ledaren Lars Björking.

LÄS MER:Elisabeths stenhårda glasskritik mot kommunen – ”Helt galet”

LÄS MER:Elitsimmaren flydde kriget – nu tränar hon Alingsås simtalanger

ANNONS