Ungdomarna trivdes i sanden.
Ungdomarna trivdes i sanden. Bild: Privat

Uppskattad volleybollskola i Sollebrunn

En skola i sanden som barnen längtar till. Det fixade VK Bjärke i veckan när man arrangerade sin beachvolleybollskola på klubbens anläggning vid Tosseberget i Sollebrunn.

ANNONS
|

Cirka 50 barn och ett tiotal ledare deltog i årets upplaga.

Det blev en härlig start för utomhussäsongen på banorna som i år uppdaterats med nya nät och stolpar.

– Vi vill genom lägret lyfta beachvolleybollen för ungdomar, vi är en inomhusklubb annars, säger Lars-Ove Larsson i VK Bjärke.

De flesta av deltagarna kom från klubbens träningsgrupper, men där fanns också några som gjorde sig en första bekantskap med strandvarianten av sporten.

– Man får slänga sig mycket och det är kul att kasta bollen, sa en av deltagarna.

– Det är jättekul med gemenskapen, lekarna och volleybollen, kontrade en annan.

ANNONS

Therese Larsson och hennes dotter Maja Jonsson skötte all planering kring upplägget, men i skarpt läge var det ungdomar mellan 14 och 18 år som hade hand om grupperna.

– Det är väldigt mycket lek eftersom det är ganska små barn som är med. Vi hade tre stationer; en på sand med mycket spel, en på gräs också med spel men där vi också har lite stafetter, och en i skogen, där det har varit bland annat femkamp och bokstavslekar.

Var börjar man någonstans när man lär ut beachvolleyboll till barn?

– Det är svårt, men de minsta kör något som kallas för level 1 och 2, då man bara fångar och kastar bollen. Det fungerar väldigt bra. Det är tungt för barnen att röra sig i sanden.

ANNONS