Johan Jansson och hans WIBK kämpade ner Tranemo.
Johan Jansson och hans WIBK kämpade ner Tranemo. Bild: Mikael Svensson

Vinnarskallarna vann matchen åt Wårgårda

Wårgårda IBK plockade fram vinnarskallarna hemma mot Tranemo och vann med 5–4. Stor hjälte i sudden death blev Jesper Löfvenius som satte segermålet i spel fem mot fyra.
– Vi ger aldrig upp och det visade vi i dag. Det finns något speciellt i den här gruppen, och trots att spelet inte alltid fungerar så krigar vi för varandra. Att komma tillbaka som vi gjorde efter en dålig första period vittnar om moral, säger Jesper Löfvenius.

ANNONS
|

WIBK kom till matchen med en mindre bra insats mot Sandared i bagaget.

Det var därför ett revanschsuget hemmalag som tog emot tabelltrean Tranemo.

Gästerna inledde piggast och tog ledningen med både 0–1 och 0–2 innan den första perioden var över.

I andra höjde sig hemmalaget och fick också in både 1–2 och 2–2.

Nyttige Martin Bergqvist styrde påpassligt in reduceringen från nära håll och en stund senare satte backen Pontus Kauhanen 2–2 via en bortaspelare.

Gästerna kom dock tillbaka och efter 1.57 i tredje smällde William Ridefjord in 2–3 i krysset bakom en mycket duktig Viktor Pettersson. Men WIBK gav sig inte.

ANNONS

Efter elva minuter var det kvitterat. Martin Bergqvist var sista hemmaspelare på bollen och vips var det 3–3 på tavlan. Johan Magnusson, en av seriens bästa spelare, tog sedan saken i egna händer och såg till att Tranemo åter var i förarsätet via 3–4 med fyra minuter kvar.

WIBK skulle emellertid studsa tillbaka ännu en gång.

I spel sex mot tre (!) med tolv sekunder kvar kom kvitteringen genom Benjamin Hacker.

I förlängningen fick hemmalaget återigen chansen i spel fem mot fyra när Johan Magnusson visades ut efter en till synes inte alltför allvarlig tackling på Johan Stenseke.

3.44 in på förlängningen sköt Jesper Löfvenius ett skott som letade sig in i nätmaskorna.

– ”Coffe” (Christoffer Bergqvist, tränare) sa till mig att skjuta låga skott på deras keeper och på något sätt gick bollen in, säger hjälten med ett skratt.

Jesper Löfvenius i all ära, men den som stack ut mest var WIBK-målvakten Viktor Pettersson. Han släppte förvisso in fyra mål men var briljant matchen igenom.

– Det var svettigt där ute idag, säger han med ett skratt.

Matchen i matchen mellan Pettersson och Tranemos stora stjärna Johan Magnusson blev en sevärd historia i Vårgårda sporthall.

– Han är ju grymt vass, alltså. Avsluten kan komma när som helst och det gäller att man är fokuserad hela tiden. Samtidigt fick jag väldigt bra hjälp av mina lagkompisar, säger WIBK-keepern.

Vad säger du om din egen insats?

– Jo, men formen är riktigt vass. Senast mot Sandared släppte jag nio mål, men jag tycker ändå att det kändes bra. I dag fanns det inte så mycket att göra på deras mål.

Viktor Pettersson hyllar också kollektivet efter segern:

– En sådan här lagmoral har vi inte haft på flera år, och alla sliter enormt hårt. Får vi ihop alla bitar här framöver, och kan undvika dippar i matcherna, är vi absolut ett lag för topp fyra.

En annan spelare i hemmalaget som slet ont var backen Axel Davidsson, ny från Säven.

– Spelmässigt var vi ändå bra med hela matchen tycker jag. Även om vi låg under hela vägen egentligen kändes det som att vi hade en bra chans att vinna matchen. Att det nu blev två pinnar är vi ändå väldigt nöjda med med tanke på den sena kvitteringen, säger Davidsson.

Hur ser du på din första säsong i WIBK så här långt?

– Det har varit väldigt lätt att komma in i gruppen. Största skillnaden jämfört med division 3 är att lagen är bättre. I trean är det ofta ett par spelare som sticker ut. Sen är tempot högre, såklart.

MATCHFAKTA

Målen, WIBK: Martin Bergqvist 2, Pontus Kauhanen, Benjamin Hacker, Johan Jansson.

Matchbetyg

2) Viktor Pettersson

1) Martin Bergqvist

1) Axel Davidsson

ANNONS