Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt AT
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Wårgårda studsade tillbaka

Efter den mindre lyckade insatsen mot Halna förra helgen tog Wårgårda IBK tre viktiga poäng borta mot Rydboholm. Johan Stenseke blev stor hjälte när han satte segermålet fram till 4–3 i slutet av matchen.

– Även om Rydboholm ligger där nere i tabellen så är dom ett lurigt lag att möta. Dessutom är hallen tajt och väldigt svårspelad. Därför var det grymt skönt att vi lyckades dra det längsta strået, säger tränaren Christoffer Bergqvist.

Efter den första perioden, som var ganska jämn, var det hemmalaget som ledde med 2–1.

WIBK kvitterade genom Oskar Jogefors innan den andra perioden var över och således var det likaläge inför tredje perioden.

Väl där satte förre WIBK-spelaren Patric Kettil 3–2 efter åtta minuter, men repliken från gästerna kom bara tre minuter senare.

Med matchklockan på 17.17 smällde Johan Stenseke in 3–4 med ett riktigt kanonskott.

– Vi började med att backa hem men efter hand gick vi upp och körde fullpress. Det gav också resultat även om vi kanske hade lite svårt att skapa de där riktigt heta chanserna. Trots det tycker jag att vi var värda tre poäng, säger Christoffer Bergqvist.

Var Rydboholm nära en kvittering efter ert ledningsmål?

– Nej, vi stängde ner dom helt och hållet. När vi backar hem och "tajtar" till det brukar vi vara bra på att hålla tätt.

MATCHFAKTA

Målen: Markus Hallenrud, Oskar Jogefors, Pontus Kauhanen, Johan Stenseke.

Matchbetyg

2 Markus Hallenrud

1 Johan Stenseke

1 Axel Davidsson