Benjamin Hacker gjorde som han ville mot Tygriket och var planens bästa spelare.
Benjamin Hacker gjorde som han ville mot Tygriket och var planens bästa spelare. Bild: Mikael Svensson

WIBK krossade Tygriket på bortaplan: "Finner inga ord"

Wårgårda IBK är riktigt, riktigt bra just nu. I bortamötet med toppkonkurrenten Tygriket vann laget med förkrossande 12–3. – Jag finner inga ord, säger en stolt tränare i Christoffer Bergqvist.

ANNONS
|

Inför säsongen var det tveksamt om WIBK ens skulle komma till spel i division 2.

– Jag var orolig innan vi skulle dra igång. Truppen var tunn vilket gjorde att vi inte kunde bedriva vettiga träningar. Men på något sätt har alla spelare gått samman och det vi har skapat är unikt. Vi har fortfarande ingen vidare uppslutning på träningarna, men när det väl är match så krigar alla stenhårt för varandra, säger Bergqvist.

Mot Tygriket, som var den sista matchen innan uppehållet, inledde WIBK i ett virvlande tempo och gav inte Tygriket skuggan av en chans.

ANNONS

Efter den första perioden ledde gästerna med 6–0.

– Allting fungerade och dom hade ingenting att sätta emot, konstaterar Bergqvist.

I andra perioden fortsatte utskåpningen och Wårgårda ökade på ledningen tre gånger om innan hemmalaget överlistade duktige Viktor Pettersson.

– Även om vi ledde stort så fortsatte vi mala på, och det är på något sätt styrkan med den här gruppen. Oavsett vad det står i matcherna så kör vi bara, säger Christoffer Bergqvist, vars mannar nu går på julledighet som tabellfyra.

Man har 26 poäng, samma som både tvåan och trean.

– Vårt mål var att vara med i racet där uppe inför andra halvan av säsongen, och nu är vi det. Kan vi fortsätta spela som vi gjort på sistone kan det blir riktigt trevligt, säger WIBK-tränaren avslutningsvis.

MÅLEN

Johan Jansson 5, Benjamin Hacker 2, Pontus Kauhanen 2, Jonathan Sandbacken, Max Jörlind, Oskar Jogefors.

MATCHBETYG

2) Benjamin Hacker

1) Johan Jansson1) Pontus Kauhanen

ANNONS