WIBK:s öde avgörs i sista omgången

Det är upplagt för dramatik i divison 2-innebandyn. Wårgårda möter Tranemo borta i en helt avgörande match för vilket lag som går till playoff.

ANNONS
|

Visserligen blev det förlust 4–6 för WIBK i hemmamötet med serieledande Sandared på onsdagen.

Men fokus ligger ändå inte på den matchen, utan på den som väntar i sista omgången nästa helg då Wårgårda möter Tranemot på bortaplan.

– Det blir grymt spännande! En enormt häftig match. Det var det första jag tänkte när jag såg spelschemat inför säsongen, att det kunde bli ett avgörande nere i Tranemos gryta. Och så blir det så, säger Christoffer Bergqvis, WIBK-tränare.

För hans egen del hoppas han inte det blir sista matchen med gänget.

– Det är klart att jag inte fortsätter nästa säsong och som det ser ut kommer en handfull spelare inte heller fortsätta. Då vill man gärna få en hemmamatch till, minst.

ANNONS

För den sista hemmamatchen i serien förlorade som sagt Wårgårda mot ett effektivt Sandared.

– Vi gör en riktigt bra match faktiskt men får en tuff start där Sandared tar ledningen med 2–0. Men vi kommer igen jättefint anförda av Johan Jansson och Jesper Löfvenius som är stekheta!

I tredje perioden ledde så WIBK med 3–2, men under några olycksminuter gick gästerna, lite för enkelt, fram till 3–4 vilket tvingade hemmalaget till att jaga mål.

– I slutet plockar vi målvakten och då slinker det in något mål till. Men jag är grymt stolt över killarna som gör en fantastisk match!

MATCHFAKTA

Målen, WIBK: Johan Jansson 2, Oskar Jogefors, Jesper Löfvenius.

Matchbetyg

2) Viktor Pettersson

1) Jesper Löfvenius

1) Hilding Martinsson

ANNONS