Myndigheter, rektorer och socialtjänst behöver få mandat att kunna skapa en narkotikafri skolmiljö, skriver Sverigedemokraterna Alingsås. Genrebild.
Myndigheter, rektorer och socialtjänst behöver få mandat att kunna skapa en narkotikafri skolmiljö, skriver Sverigedemokraterna Alingsås. Genrebild. Bild: Josefin Nilsson

Drogtesta – för en narkotikafri skola

Dagens situation som är extrem, kräver kontroversiella metoder, skriver Sverigedemokraterna Alingsås.

ANNONS
|

Hugo Peterson, ordförande för Centerpartiet i Alingsås ondgör sig i en debattartikel över Boris Jernskieggs motion om att kunna drogtesta elever.

Vi lever i en tid, med skjutningar, sprängningar och gängkriminalitet. Aldrig har vi upplevt något liknande. Vi kan klart konstatera att mycket av dessa händelser har sin grund i gängens revirtänkande kring drogförsäljning. En mycket lukrativ business för dem som ägnar sig åt denna brottsliga verksamhet.

Alingsås har intill dags datum varit förskonade från dessa hemskheter. Men det är inte bara i storstädernas förorter dessa grova våldsbrotten sker utan tyvärr har allt fler mindre kommuner fått fylla sin statistik med grova våldshandlingar kopplade till droger och gängkriminalitet.

ANNONS

Vi Sverigedemokrater ser gärna mera av all form av förebyggande åtgärder. Men vi kan inte sitta still och invänta resultaten av det förebyggande arbetet.

Redan i dag sker drogutbildning, rådgivning och stöd mellan skolan och föräldrar sedan lång tid tillbaks. Men som allt förebyggande arbete, behöver det vara ständigt pågående och vi får räkna med att det tar det lång tid innan resultaten syns.

Dagens situation som är extrem, kräver kontroversiella metoder. Vissa kommuner har infört droghundar.

Tror snarare att tilliten skulle öka bland ungdomarna, när de ser att politiker vill värna om dem, och göra vad som går för att förhindra framtida skjutningar och sprängningar, där liv går till spillo, och där även oskyldiga dör. De som inte ägnar sig åt drogverksamhet och egen användning kan nog vara positiva till att drogtester införs.

Dagligen möts vi av information i media att unga, ända ner till 12-13-åringar rekryteras i distributionen av droger. En sådan utveckling vill vi inte se, och vi måste hjälpas åt så att det inte sker i Alingsås. För nog finns det droger i Alingsås. Polisen gör ständiga beslag.

Myndigheter, rektorer och socialtjänst behöver få mandat att kunna skapa en narkotikafri skolmiljö. För så länge någon använder droger, finns efterfrågan på marknaden som i sin tur gynnar gängen som säljer. Vi behöver angripa problematiken från flera håll samtidigt, med alla medel vi kan.

Drogtester behöver inte utesluta det pågående förebyggande arbetet som sker utan vara ett komplement. Alla elever och personal har rätt till en narkotikafri skolmiljö.

Sverigedemokraterna Alingsås

LÄS MER:SD-förslaget: Drogtesta gymnasieelever

LÄS MER:SD vill återigen kränka den personliga integriteten utan brottsmisstanke

ANNONS