Claes Svensson, publisher för Alingsås Tidning.
Claes Svensson, publisher för Alingsås Tidning.

En spännande resa som bara börjat

2020 – ett år där Corona-pandemin präglat det mesta i samhället. Alla, precis alla, har påverkats i någon form. Och gör det fortfarande. Än är det inte slut på eländet, även om man kanske kan skönja ett litet ljus i tunneln. Låt oss hoppas att det blir någon form av normaltillstånd under det år som nu ligger framför oss.

ANNONS
|

Det är nu ganska precis ett år sedan äktenskapet mellan Alingsås Tidning och AlingsåsKuriren blev verklighet. AT gick i konkurs i månadsskiftet september-oktober den 2019. Några dagar senare tog Stampen över och i samband med det köpte samma ägare även AK. Driftsmässigt skedde övertagandet från 1 januari 2020 och två veckor senare flyttade verksamheterna samman i nuvarande lokaler på Sveagatan 8.

Fick det spännande uppdraget att foga samman de olika delarna och det har varit en väldigt intressant resa. Utgångsläget var en fungerande och relativt välmående verksamhet och en mindre välmående som förbrukat det mesta i form av förtroendekapital.

Uppdraget var tydligt. Vi skulle slå vakt om det som var bra och modernisera det som inte var så bra. AlingsåsKurirens kostym höll måttet, med en del smärre justeringar. Medan Alingsås Tidning behövde en helt ny garderob. Den senare var skräddarsydd in i minsta detalj, men det tog ett litet tag innan passformen var den rätta.

ANNONS

För att tala klartext: Det var stora problem med distributionen och prenumerationen inledningsvis. Och det kom också en del kritik kring att delar av det tidigare innehållet försvann.

Det var en stor omställning även för oss. Under devisen Riktig journalistik gör skillnad är det nu stort fokus på det digitala med prioritet på snabba nyheter som ska publiceras på vår nyhetssajt. De bästa nyheterna gör vi sedan en papperstidning av.

Vid första årets bokslut står vi nu här med ett litet kvitto på det vi gjort första året i ny regi. Kritiken har lagt sig och det känns som vi fått förtroendet tillbaka. I siffror kan vi räkna in över tusen nya prenumeranter sedan april månad och trafiken på vår nyhetssajt är oerhört glädjande. Oftast är det över 10.000 unika användare dagligen och totalt kring 400.000 sidvisningar varje vecka.

Skriver det här med stor ödmjukhet och tacksamhet. Vi är väldigt glada över det tålamod många av er läsare visat. Och minst lika upprymda över alla nytillkomna läsare.

Men vi sitter inte nöjda. Tvärtom, vi vill ge så mycket mera. Inte minst i form av live-tv på nätet – när det finns något att sända. Vi hoppas på ett Gott Nytt År i alla bemärkelser. Tillsammans med er läsare.

LÄS MER:Claes Svensson: Välkommen till nya Alingsås Tidning

LÄS MER:Alingsås Tidning på ny adress

ANNONS