Heja på ditt lag, men hata inte motståndarna!

Att vara supporter till ett idrottslag ger samhörighet. Man delar glädjen i framgångens ögonblick och besvikelsen när det går dåligt. En äkta supporter visar också respekt för motståndarna.

ANNONS

Alingsås HK har fått en växande hejarklack av unga supportrar. Det är positivt och ger en extra kick för hemmalaget när de spelar. Men är det så som någon kommenterar på Facebook, att hejarklacken har negativa ramsor, där avskyn för motståndarlaget kommer fram är det inte bra.

Vet inte om det stämmer, men generellt sett tycker jag att äkta fans uppgift är att stötta sitt lag och visa kärlek och hängivenhet. Visst kan man med glimten i ögat skoja med motståndarlaget och dess supportrar, men jag har aldrig förstått varför man ska hata dem. Det är osportsligt och rimmar väldigt illa med idrottens ideal. I värsta fall leder det till läktarbråk och avbrutna matcher.

ANNONS

Jag gick förbi Järtats park en kväll och överhörde några entusiastiska och glada personer som pratade om hur fin juldekoration det var i parken. Stannade till och tittade lite extra. Visst hade de rätt. Stort beröm till de ansvariga!

Jag tycker att centrala Alingsås är fint och stämningsfullt när det blir mörkt. Trots höga elpriser är det värt att göra det vackert. Kul med isbanan på Lilla torget som lyser upp och barnens glädje när de åker skridskor och skrattar smittar av sig. Ljus i tillvaron kan vi aldrig få för mycket av! I de dystertider vi just nu har är det extra välkommet.

Fint utsmyckat var det också i Gräfsnäs slottspark. Härifrån sänds i år SVT:s luciamorgon. TV-sändningen brukar locka miljonpublik. Tyvärr kunde inte personer hålla sina vandalfingrar ifrån juldekorationen. De saboterat belysningen genom att slita loss kablar och slänga dekoration i vallgraven. Sorgligt att idioter finner nöje i att förstöra något som många andra blir glada av. Varför bete sig på detta destruktiva sätt?

Hörde i veckan en historia, som Claes Eriksson i Galenskaparna lär ha berättat. Om den är sann eller ej vet jag inte, men bra är den.

I Erikssons hemstad Trollhättan presenterade fotbollslaget ett nyförvärv inför kommande säsong, som skulle göra klubben till ett topplag. Ordförande, klubbchef och tränare var på plats och nyförvärvet förstås. Klubbens representanter staplade superlativen på varandra för att beskriva toppspelarens utomordentliga egenskaper. Och så avslutade man med att säga, ”Han kan göra vad som helst med en boll”. Då steg en lokal journalistprofil fram med en boll i näven, som han gav nyförvärvet. Och så frågade han, ”Kan du svälja den?”

LÄS MER:Köp svensk julmat och gynna våra bönder!

LÄS MER:Smakar bra med nya satsningar i fikastaden

LÄS MER:Var snäll, så mår alla bättre!

ANNONS