En hundägares promenad på kyrkogården bidrager till att lugnet behålls, det blir mindre stökigt med buskörning och tillhåll för de som vill förstöra, skriver debattören. Genrebild.
En hundägares promenad på kyrkogården bidrager till att lugnet behålls, det blir mindre stökigt med buskörning och tillhåll för de som vill förstöra, skriver debattören. Genrebild. Bild: MAJA SUSLIN/ TT

Insändare: Självklart låter jag inte hunden kissa på gravarna

En hundägares promenad på kyrkogården bidrager till att lugnet behålls, det blir mindre stökigt med buskörning och tillhåll för de som vill förstöra, skriver debattören.

ANNONS

Svar till : ”Kyrkogården är ingen hundrastplats”.

Hej kära läsare. Ni som har hund, ni som inte har hund. Ni som undrar varför vi promenerar med hund där.

Jag själv älskar att promenera på kyrkogårdar, det är lugnt, fridfullt och nästan alltid vackert. Jag har med mig en hund som nosar och gör ifrån sig, och njuter lika mycket som jag av promenaden.

Självklart så låter jag inte hunden kissa eller göra ifrån sig på gravarna, gångvägar och gräsmattor och träddungar. Vi är dessutom de som ofta håller rent efter de som slängt skräp, plastpåsar, burkar m.m.på grund av att vi respekterar naturen.

ANNONS

En hundägares promenad på kyrkogården bidrager till att lugnet behålls, det blir mindre stökigt med buskörning och tillhåll för de som vill förstöra.

Vi hundägare är oftast de som respekterar natur och djur. Var istället tacksam för att vi är där ibland.

Hälsningar,

Birgitta Alneroth, Alingsås

LÄS MER:Insändare: Kyrkogården är ingen hundrastplats

ANNONS