Att personer uppehåller sig nära järnvägen är ett stort gissel för tågtrafiken. Problemet förvärras av att polisen kräver att tågen stoppas, skriver Kurt Karlsson.
Att personer uppehåller sig nära järnvägen är ett stort gissel för tågtrafiken. Problemet förvärras av att polisen kräver att tågen stoppas, skriver Kurt Karlsson. Bild: Johan Hallberg

Insändare: Spårspringet är ett gissel

Det är aldrig tal om att stoppa biltrafiken på en motorväg om någon obehörig vistas i närheten av den, skriver Kurt Karlsson.

ANNONS
|

Att personer uppehåller sig nära järnvägen är ett stort gissel för tågtrafiken. Problemet förvärras av att polisen kräver att tågen stoppas. Stoppen innebär mycket problem för resenärerna. Missade anslutningar eller viktiga affärsmöten. I bland till och med inställda tåg. Det kostar samhället många miljoner varje år.

Enligt Trafikverket kan tågen framföras i låg hastighet förbi det aktuella området så att förarna hinner stanna om det behövs. Men de måste rätta sig efter polisen. Om tågen körde sakta skulle det innebära stora besparingar i pengar och mycket mindre besvär för resenärerna.

Det är aldrig tal om att stoppa biltrafiken på en motorväg om någon obehörig vistas i närheten av den. På sin höjd går det ut en varning via lokalradion.

ANNONS

Kurt Karlsson

LÄS MER:Insändare: När siffrorna är röda väger inte barnens mående särskilt tungt

LÄS MER:Insändare: Mörkläggning i underfarten

ANNONS