Insändare: Västtrafik – kör de nya tågen på morgonen!

Det tåget som de flesta elever tar till skolan är av den gamla modellen, och det brukar bara vara två vagnar skriver signaturen ”Elev på Gustav Adolfsskolan”.

ANNONS

På Västtrafiks morgontåg är det nästan alltid svårt att hitta en sittplats, för att tågen är så fullsatta. Många resenärer får heller inte lov att ta med sig sina cyklar, vilket kan leda till förseningar till jobb och skola. Det tåget som de flesta elever tar till skolan är av den gamla modellen, och det brukar bara vara två vagnar. Att inte få plats är ett problem som drabbar alla Västtrafiks resenärer.

Jag anser att det inte borde vara så svårt att finna en lösning. Det hade varit mer fördelaktigt om den nya modellen användes på morgonen eftersom pendeltågen av den nyare modellen ofta har en cykelparkering ombord, vilket skulle göra att fler cyklar kunde tas med, utan att blockera några dörrar eller säten. Dessutom är de nya tågen utrustade med ladduttag, så att man har möjlighet att ladda sin telefon eller dator, vilket inte är möjligt på de äldre.

ANNONS

Västtrafik, gör en insats för era resenärer som väljer att resa kollektivt.

Elev på Gustav Adolfsskolan

LÄS MER:Skall barn få köra buss?

LÄS MER:Agneta vill ändra reglerna – vill ta med sig hund i färdtjänsten

LÄS MER:Satsning på gratis fritidskort till ungdomar i Alingsås

ANNONS