Pengarna till cykeltävlingen i Vårgårda bör satsas på föreningslivet

Oerhört tråkigt att det nu blivit som det blivit. Många är vi som har varit stolta Vårgårdabor över detta fantastiska arrangemang, som har satt Vårgårda på kartan och också bidragit till att det blivit en folkfest även på kvällarna där många vänt hem bara för att få träffa gamla kamrater.

ANNONS
|

Men fullt förståeligt att man inte kan ta den ekonomiska risken i en förening. Ett klokt beslut av Helen Henriksson och gänget i cykelklubbens styrelse som har förvaltat arvet efter det fina arbete som Hans Jönsson med medhjälpare drog i gång för många år sedan på ett föredömligt sätt.

Det finns bara en sak som är positiv i detta tråkiga besked och det är att Vårgårda kommun har visat att det finns muskler (läs pengar) att stödja föreningslivet. Jag hoppas att dessa 440 000 kr som satsats tidigare på detta arrangemang, lägg gärna på de 200 000 kr extra som utlovats, nu läggs på det övriga föreningslivet i Vårgårda.

ANNONS

I kommunen så finns det många föreningar, som sliter hårt med ekonomin, som dagligen har aktiviteter för ett stort antal ungdomar som också saluför Vårgårda runtom i landet. Dessutom bidrar dom stort till en bättre integration, utvecklar det sociala livet och många kommer i rörelse. I Vårgårda så är det också så att föreningarna driver sina egna anläggningar och där har ju kostnaderna skenat vilket sliter hårt på organisationerna.

Ett enkelt och rättvist system för att fördela dessa pengar är att öka det lokala aktivitetsstödet och anläggningsbidragen som idag betalas ut i en väldigt blygsam skala.

Jag sätter stort hopp till politiker och kommunala tjänstemän nu tar chansen att stötta det lokala föreningslivet bättre än tidigare.

Olof Svensson

ANNONS