Semester i välfärden

Vi behöver alla hjälpas åt med att uppmärksamma välfärdsarbetarna så att deras villkor och arbetsvardag kan bli bättre, skriver Joakim Mjörnemyr, Kommunal.

ANNONS
|

Det är sommarmorgon i Alingsås, Vårgårda och Herrljunga. Några har sommarlov , andra semester. Men på många håll runt om i kommunerna är Kommunals medlemmar igång, de jobbar på. Nattpersonalen i hemtjänsten rapporterar av, bussföraren startar bussen i bussgaraget, vaktmästaren underhåller det som behövs i den elevtomma skolan och gräset i våra parker behöver klippas. Sommar som vinter, höst som vår håller Kommunals medlemmar i vårt avlånga land igång och naturligtvis så även här i våra kommuner.

Vi har så många yrkesskickliga personer i Kommunal. De jobbar i över 200 olika yrken, vart och ett lika viktigt för att få Sverige, och med det också Alingsås, Vårgårda och Herrljunga, att fungera. De finns på plats vid livets start och vid livets slut, däremellan så skjutsar de oss till jobbet, klipper gräsmattan utanför förskolan och i den fina sommarparken, lagar mat till äldreboendet, räddar liv i simhallen, sanerar smitta på sjukhuset, släcker skogsbränder och sköter återvinningscentralen.

ANNONS

I sommar har vi dessutom många oumbärliga och duktiga vikarier som hjälper till att möjliggöra semestrarna för ordinarie personal. Vi ser er och behöver er, såväl nu som i vardagen då det inte är semestertider. Ni gör en viktig insats och just nu så möjliggör ni så att vi andra ska kunna få en välbehövlig semester och återhämtning.

Det är medlemmarna i Kommunal som får Alingsås, Vårgårda och Herrljunga att gå runt. Men de får inte alltid vad de förtjänar. En bra arbetsmiljö, bra villkor, hållbara scheman och en lön som matchar det jobb som de utför.

Till dig som är politiker – om du tänker på välfärd och budget i sommar glöm inte bort medlemmarna i Kommunal. Deras arbetsinsatser är ovärderliga för vårt lokalsamhälle.

Till dig som är invånare i Alingsås, Herrljunga och Vårgårda – hjälp till och kräv bättre villkor för de som möjliggör att du kan lämna barnen på förskolan för att jobba, kör dig med buss till jobbet eller träningen eller kanske tar hand om din mamma på äldreboendet. Vi behöver alla hjälpas åt med att uppmärksamma välfärdsarbetarna så att deras villkor och arbetsvardag kan bli bättre.

Joakim Mjörnemyr, sektionsordförande Kommunal sektion HAV

LÄS MER:Rekordhög sjukfrånvaro bland Vårgårdas kommunanställda

LÄS MER:Klart: Hon blir ny kommundirektör i Herrljunga

LÄS MER:Ditt medlemskap i facket gör skillnad

ANNONS