Per Anger, chefredaktör och ansvarig utgivare för Lerums Tidning.
Per Anger, chefredaktör och ansvarig utgivare för Lerums Tidning. Bild: Filip Landqvist

Per Anger: Kom och träffa Alingsås Tidning i Estrad

Behöver du hjälp med att komma igång och läsa Alingsås Tidning digitalt? På onsdag 11 oktober finns chansen att komma och träffa oss för att få tips och råd.

ANNONS
|

Tisdag den 17 oktober sker, för Alingsås Tidnings räkning en historisk förändring, då Stampens distributionsbolag VTD slutar dela ut tidningar i delar av vårt område. Bakgrunden till omläggningen är att distributionen blivit allt dyrare i takt med att fler och fler tar del av sina nyheter digitalt och att det blir glesare mellan papperstidningsprenumeranterna. I vissa områden uppgår bara distributionskostnaden till över 10 000 kronor per år och prenumeration.

För AT:s del innebär detta stora förändringar. Sammanlagt är det ungefär 1 700 hushåll i Alingsås, Vårgårda och Herrljunga kommuner som inte längre kommer kunna få AT levererad i brevlådan. Det är är en tredjedel av AT:s papperstidningsprenumeranter som påverkas, och som chefredaktör och ansvarig utgivare har jag de senaste veckorna verkligen fått bekräftelse på mig hur mycket tidningen betyder för många. Jag har fått samtal, mejl och brev från läsare. Många har varit upprörda och ledsna över att bli av med sin papperstidning. Några har varit förstående för att förändringen är nödvändig.

ANNONS

Att prenumeranter inte längre kommer kunna få tidningen levererad i brevlådan är naturligtvis inget roligt besked att ge. Men förändringen är nödvändig för att säkra att det finns en livskraftig journalistik i AT-land även i framtiden.

Vi har informerat alla prenumeranter som berörs via brev, och de erbjuds istället en digital prenumeration. E-tidningen har samma innehåll som papperstidningen, men till en lägre kostnad. Och sedan förra veckan kan den som prenumererar på e-tidningen även lösa korsord och sudoku direkt i appen eller på vår sajt via den här länken: https://www.alingsastidning.se/korsord

För många är det förstås en stor omställning att gå från papperstidning till att ta del av sina nyheter i mobilen, datorn eller surfplattan. Och där vill vi på AT hjälpa till att ta klivet över till digital läsning. Därför anordnar vi på onsdag den 11 oktober en kundträff i Estrad i Alingsås där både jag och medarbetare från vår kundservice kommer att vara på plats för att visa upp våra digitala produkter och svara på frågor. För att vi ska kunna hjälpa alla på ett så bra sätt som möjligt krävs att man anmäler sig och bokar en tid, vilket man gör via www.stampenmedia.se/boka

Hoppas vi ses där!

LÄS MER:Ta inte papperstidningen ifrån oss!

LÄS MER:Insändare: Placera ut tidningsboxar på landsbygden

ANNONS