Flera lokala personer gör just nu stor succé på sociala medier och i TV. Det är kul och ger bra PR för våra kommuner!
Flera lokala personer gör just nu stor succé på sociala medier och i TV. Det är kul och ger bra PR för våra kommuner! Bild: Filip Landqvist

Lokala personer gör succé i TV och på sociala medier

Lokala personer har blivit kändisar i TV och på sociala medier. De bidrar starkt till att marknadsföra våra kommuner!

ANNONS
|

Christian Palmén har varit lokalkändis länge. Han var med i Herrljungarevyn, då han jobbade på ICA Träffen i Herrljunga, sedan tog han över butiken i Ljung. Här gjorde han och personalen succé med kortare filmer från butiken, som uppmärksammades i hela ICA-koncernen. Sedan några år driver han en ICA-affär centralt i Trollhättan. Nu är Christian med i Sveriges Mästerkock, där han gått vidare till kvalet i Gävle.

Alingsåstjejen Petra Sofia Larsson jobbar på ICA Maxis förbutik. Hon har gjort braksuccé på Tik Tok med sina danser i förbutiken och på lagret. Hon har många tusentals följare och har blivit en riktig Tik Tok-kändis. Tittarsuccé på Tik Tok är det också för Sannegårdens pizzeria i Alingsås, som lägger upp diverse klipp. De har cirka 350 000 följare och många miljoner visningar. Kan säkert finnas fler lokala profiler som lockar följare på sociala medier.

ANNONS

Det måste vara något extra att ha ICA som arbetsplats. Det har också finansmannen och entreprenören Anders Wall alltid hävdat. Han har sagt att man ska anställa söner eller döttrar till ICA-handlare, för det är rejäla och ansvarstagande människor som alltid levt med affären och entreprenörskapet. De är inte heller rädda för att ta tag i praktiska sysslor, t.ex. att hjälpa till på lagret, lasta ur bilar eller städa lokalerna.

Människor i hela landet drabbas ekonomiskt av höga elräkningar. Samtidigt exporterar Sverige mer el än någonsin. Staten och elbolagen kammar hem miljardvinster på att exportera el.

Många, både privatpersoner och företagare, är förtvivlade att stora belopp försvinner i elräkningar. Och för dem som inte har något sparat är läget förtvivlat. I AT kunde vi i en insändare läsa att en 99-åring får mer i elräkning än i pension! Så här kan vi inte ha det! Att vi exporterar el är en solidaritetshandling med länder som drabbats hårt när den ryska naturgasen strypts. Har absolut inget emot att vi är solidariska, men vi skänker inte bort elen - vi tjänar ju stora pengar. Tycker att vi också ska vara solidariska mot våra egna invånare och företag.

Nu ska det betalas ut elstöd till företag och privatpersoner. Stödets storlek beror på förbrukningen och hur man bor: i villa, lägenhet eller i en bostadsrätt med gemensamt elavtal. Det finns ett maxtak för hur mycket pengar man kan få. Ett bra sätt att lindra de höga kostnaderna är att staten kraftigt sänker skatten på el!

LÄS MER:Byt ut räksmörgåsen mot kaviarmackan!

LÄS MER:Låt mindre lokala företag bygga hyresrätter!

LÄS MER:Hitta kärleken och förbättra ekonomin

ANNONS