Kommunens agerande i fråga om planavgiften i Gräfsnäs sågas av kommunalrådet Daniel Filipsson (M). AT:s Urban Kärvling håller med. Ärendet har handlagts på ett uselt sätt.
Kommunens agerande i fråga om planavgiften i Gräfsnäs sågas av kommunalrådet Daniel Filipsson (M). AT:s Urban Kärvling håller med. Ärendet har handlagts på ett uselt sätt. Bild: Filip Landqvist

Sluta jävlas med invånarna!

Jag vet inte hur många spaltmeter eller kilometer, som AT skrivit om Alingsås samhällsbyggnadsnämnd och förvaltning.

ANNONS
|

Nu sågas samhällsbyggnadsförvaltningen jäms med fotknölarna av kommunalrådet Daniel Filipsson (M). Anledningen är överklagandet av länsstyrelsens beslut att 10 fastighetsägare i Gräfsnäs ska slippa betala planavgift. ”I det närmaste ett haveri i både rättssäkerhet och korrekt handläggning”, säger Filipsson. Han tycker att kommunen i stället för att överklaga ska säga att man gjort fel.

I kommunallagen finns likställighetsprincipen, som innebär att kommunmedlemmar eller grupper av kommunmedlemmar i samma situation ska behandlas lika. Det har inte skett i det aktuella fallet. Därför borde kommunen finna sig i länsstyrelsens beslut och sluta upp med att trilskas med invånarna!

Intressant reportage från det gamla tidningshuset på Södra Ringgatan, speciellt för oss som jobbat länge på Alingsås Tidning. Paret Tomas och Åsa Eklöf, Plusbo Fastighets AB, och hantverkarna har med varsamma händer skött renoveringen. Lägenheterna är moderna, samtidigt som husets karaktäristiska stil behållits. Många detaljer har sparats och de stora fönstren ger rymd och släpper in ljus. Skön känsla att få bo centralt i ett hus som andats kreativitet ända sedan det byggdes 1890.

ANNONS

I detta klassiska tidningshus har det hänt massor under årens lopp. AT-profilerna Claes Svensson, Thomas Fransson och Kerstin Brandqvist Aspenstedt kan dra massor av historier och anekdoter om händelser och gamla medarbetare (och nuvarande). Jag har också varit med om en del, trots att jag under mina dryga 27 år på AT mestadels huserat i Herrljunga och Vårgårda.

Göteborgaren Arne Hegerfors har fyllt 80 år. Han var stilbildare som sportkommentator och levererade många härliga citat. Två klassiska ”Hegerforsare” är: "Krutov har ett utseende som inte ens en mor kan älska" (under ett VM i ishockey). "Det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk" (England-Kamerun i fotbolls-VM 1994), dock tvistas det om Hegerfors verkligen sa dessa ord.

Några andra minnesvärda citat från andra sportkommentatorer är: "Serven hade en hastighet på 205 km/tim, som en moped ungefär" (Tommy Engstrand). "Åhh vilken bra förstaserve… var den ute? Då var det en väldigt bra felserve!" (Mats Strandberg under en Davis Cup-final).

Som gammal Gaisare har jag en favorit, som inte direkt är ett citat. BK Häcken hade en amerikansk målvakt som hette Mark White (som senare kom att spela i min gamla klubb Vänersborgs IF). Han eldade på sina spelare och skrek högt, ”Come on guys”, så det hördes långväga. När Häcken mötte GAIS i ett derby blev hans högljudda peppande mycket komiskt.

LÄS MER:Daniel Filipsson (M) om planavgiften i Gräfsnäs: ”Under all kritik”

LÄS MER:Alla behandlas inte lika av Alingsås kommun

LÄS MER:Mikael tvingades betala 60 000 i planavgift – grannens faktura skrevs av

ANNONS