Den som ska resa mellan Alingsås och Göteborg kommande helger kan behöva räkna med längre restider.
Den som ska resa mellan Alingsås och Göteborg kommande helger kan behöva räkna med längre restider. Bild: Johan Hallberg

Störningar i tågtrafiken på helgerna framöver

Det kan bli bökigt att ta sig mellan Alingsås och Göteborg de kommande helgerna. Anledningen stavas banarbete kopplat till Västlänken och vissa tåg kommer ställas in på sträckan.
– Det kan bli längre restid, säger Emelie Backede på Västtrafik.

ANNONS
|

De fyra kommande helgerna väntas störningar i tågtrafiken på flera sträckor till och från Göteborg. Anledningen är banarbete i det hårt tågtrafikerade Olskroken, där man jobbar på anslutningen mellan befintliga spår och Västlänken.

– Då jobbar man på flera sträckor samtidigt i den här anslutningen och det är därför som det blir så omfattande, säger Emelie Backede, affärschef för tåg på Västtrafik och vidare:

– Det kan bli längre restid och det kan vara så att man får åka buss eller spårvagn på vissa sträckor.

Fredag till söndag

En av sträckorna som påverkas är Alingsås-Göteborg. Under fredagar, lördagar och söndagar vecka 41-44 kommer alla region-, regional- och fjärrtåg ställas in.

ANNONS

Även vissa pendeltåg ställs in. Alla som behöver åka på sträckan hänvisas till de pendeltåg som går och i vissa fall kommer ersättningsbussar sättas in.

– Det ju en del pendeltåg som går som precis som vanligt – det är bara att trafiken är mer utglesad. Därför vill vi att man söker i appen To Go så att man får korrekt information och kan planera sin resa.

De som ska resa med andra tågbolag hänvisar Trafikverket till bolagets app för mer information om hur ens resa påverkas.

”Största arbetet”

Just det här arbetet i Olskroken avslutas söndag 6 november, men i höst väntas fler spårarbeten kopplade till Västlänken. Det kan komma att störa tågtrafiken på olika specifika sträckor vid olika tidpunkter.

– Olskroken är det största arbetet vi gör. Sedan kommer det ske andra saker under hösten, men det är inte detaljplanerat ännu, utan det kommer komma information i appen och på vår sajt, säger Emelie Backede.

Även tågen norrut från Göteborg mot Trollhättan och Karlstad påverkas de aktuella helgerna, liksom tågtrafiken mot Strömstad.

LÄS MER:Herrljungas kommunalråd öppnar för gratis seniorkort

LÄS MER:Inställda tåg på morgonen efter gårdagens tågkaos

ANNONS