Den som kommer från Göteborgsvägen har väjningsplikt.
Den som kommer från Göteborgsvägen har väjningsplikt. Bild: Katrin Niklasson

Trafikljusen vid Stråhles allé avstängda – ska minska köerna

I fredags stängdes trafikljusen av i korsningen Stråhles allé/Göteborgsvägen. Detta för att öka trafikflödet genom det pågående vägbygget i korsningen.

ANNONS
|

Arbetet med att bygga cirkulationsplats vid korsningen mellan Stråhles allé och Göteborgsvägen tog fart under föregående vecka. Under första etappen stängs den norra anslutningen av Göteborgsvägen mot korsningen av helt.

Under fredagen gick Alingsås kommun ut med informationen att även trafikljusen i korsningen stängs av. I stället gäller huvudled längs med Stråhles allé och väjningsplikt ut från södra anslutningen på Göteborgsvägen.

Uppmaningen till trafikanterna

Enligt Alingsås kommun görs förändringen för att underlätta flödena med prioritet utmed Stråhles allé då det dels är en utryckningsväg för blåljus, dels den mest trafikerade vägen av de två.

Kommunen kommer samtidigt med en uppmaning till de som kör genom korsningen längs Stråhles allé om att försöka släppa fram de som kommer från Göteborgsvägens södra anslutning.

ANNONS

Åtgärden kommer att utvärderas och därefter kommer det tas beslut om eventuella andra åtgärder. Förhoppningen är dock, skriver Alingsås kommun, att den aktuella justeringen ska minska köerna och öka trafikflödet längs Stråhles allé.

Den första etappen planeras att pågå i cirka åtta veckor, med reservation för ändring. Hela projektet planeras vara klart till december.

AT har utan framgång sökt kommunen för en kommentar.

LÄS MER:Upphandlingen klar – de ska bygga cirkulationsplatsen

LÄS MER:Alingsås kommun positiv till byggplaner vid stationen

LÄS MER:Här gör alingsåsarna fel i trafiken – vet du vilka regler som gäller?

ANNONS