Uppskattade kulturfesten är tillbaka i Norsesund

Snart är det åter dags för den årliga konst och kulturfestivalen i Norsesund. Över hela byn öppnas ateljéer och scener upp för besökare som kommer från när och fjärran. Det utlovas en fullspäckad festival med fokus på det lokalproducerade och kulturuttryck av alla dess sorter.

ANNONS
|

Den årliga Norsesundsgruppens konst- och kulturfestival är tillbaka. Den 26-31 augusti samt 2-3 september anordnas bland annat konstvandring, samlingsutställning i Magasin Norsesund, cirkusworkshop, konstkafé och konserter.

– Det har vuxit jättemycket under åren. Vi har haft allt från dans till cirkusskola och keramik, säger Peter Loguin, en av arrangörerna för festivalen.

Festivalen tar plats över hela byn där besökare kan besöka 22 öppna ateljéer och fem scener i en salig blandning. Längs med vägarna kommer också utomhuskonst finnas att beskåda.

DJ-spelning i trädgården

Några av aktiviteterna kommer att hållas i Peter Loguin och Helena Ekengers trädgård som fått namnet ”Den sjunkna vägens trädgård”.

ANNONS

– Namnet kommer från när en lastbil fylld med dricka körde in på trädgården 1957. Det var en affär här då. Den var så tung så den sjönk genom marken, så nu har jag myntat det begreppet, berättar Peter Loguin.

I dag är trädgården dock stadig och redo för fest. Paret bygger just nu upp en scen för akterna som ska komma. Bland annat anordnas en favorit i repris när DJ Tuva Ljung kommer och spelar.

– Vi hade trädgårdsdisko här förra året och det var så många människor här som dansade och hade det trevligt. Det var mäktigt och detta ser vi fram emot i år igen, säger han.

Hela festivalschemat kan man se på Norsesundsgruppens sociala medier och hemsida.

ANNONS