Kristina Bornehall är platschef och har har ansvaret att sköta planeringen och logistiken för vaccineringen i Nolhalla.
Kristina Bornehall är platschef och har har ansvaret att sköta planeringen och logistiken för vaccineringen i Nolhalla. Bild: Christina Wagner

Vaccineringen i Nolhalla – var femte dos till alingsåsare

Under pågående vecka kommer runt 300 personer få en dos coronavaccin i Nolhalla ishall i Alingsås. Av dessa är endast cirka var femte alingsåsare.

ANNONS
|

LÄS MER:Därför bör man ta båda doserna coronavaccin på samma plats

– Från början tänkte jag att nu ska vi ta hand om alingsåsarna men så har det inte riktigt blivit, säger Kristina Bornhall, regionens chef på plats för vaccineringen i Nolhalla.

Vaccineringen mot covid-19 är nu inne i fas 4 och tuffar på. I Västra Götaland är det personer födda 1971 och tidigare som nu erbjuds vaccin. I vissa andra regioner har den gränsen sänkts. I till exempel Dalarna har man redan nu börjat vaccinera personer som är 30 år och uppåt. Från och med fredag sänker region Skåne sin gräns till personer som är 45 år eller äldre.

ANNONS

Under veckan har Alingsås fått 300 doser för vaccinering i Nolhalla. Under nästkommande vecka beräknas det komma något fler.

– Kanske runt 400 doser, säger Kristina Bornhall.

Hur känns det att ni inte får större volymer?

– Det är såklart jättejobbigt och jättetråkigt. Det gör ju att man inte heller kan tänka långsiktigt.

Bornhall berättar att när hon dokumenterat de som fått vaccin i Nolhalla så är det endast mellan var fjärde och femte som är alingsåsare. Till Alingsås har folk åkt från hela regionen för att få vaccin. Landvetter, Tjörn och Vara är bara några exempel på de kommuner som representerats i ishallen.

– Det är nästan att vi borde öppna turistbyrå här istället, säger Kristina och skrattar.

– Men det är ju så det är. Det är regional vaccinering och då blir det så att folk åker.

Hur tycker du annars vaccineringen har flutit på?

– Jag måste säga att det har gått bra. Lokalerna är väldigt stora och det är lätt att hålla avstånd. Jag tror alla som varit i Nolhalla har varit nöjda.

LÄS MER:Vaccineringen är nu igång – 600 doser ska delas ut

LÄS MER:Vikarier inom hemtjänsten och LSS nekas vaccin

ANNONS