Vännen Alex Dahlqvist sjöng för Henrik på begravningen

Alex Dahlqvist sjöng sin sång till Henrik under begravningen i Lindome kyrka.
– Det kändes väldigt viktigt för mig, säger hon.

ANNONS
|

Under fredagens förmiddag hölls begravningsgudstjänsten för Henrik, 15 år, som den 8 oktober hittades död i Säveån, i Alingsås. Med på begravningen var hans nära vän Alex Dahlqvist, som framförde sin egna sång till Henrik.

– Det är nu som jag faktiskt insåg att han var borta. Det kommer vara en svår tid nu men jag kommer att ta mig igenom det, säger Alex Dahlqvist, och fortsätter:

– Jag tror också det kändes så pass viktigt eftersom jag vet hur mycket som det betydde för Henriks familj och hur mycket det hade betytt för Henrik, för Henke älskade min musik.

ANNONS
– Jag tror inte riktigt han hade fattat hur mycket han faktiskt betydde för folk. Men jag hoppas att han vet nu, säger Alex Dahlqvist.
– Jag tror inte riktigt han hade fattat hur mycket han faktiskt betydde för folk. Men jag hoppas att han vet nu, säger Alex Dahlqvist. Bild: Filip Landqvist

Hur kommer du att minnas Henrik?

– Glad, charmig, otroligt rolig. Bara en bra vän. Jag hade inte kunnat önska mig något bättre än honom.

Att det var så stor uppslutning på begravningen, vad tror du det betyder för de närmaste?

– Jag tror det betyder väldigt mycket för alla egentligen. Jag önskar att Henke kunde sett allting som har hänt, allt som vi människor har gjort för honom, hur många som letade, hur många som brydde sig, så många som har skickat kärlek både till mig på sociala medier och andra också. Jag tror inte riktigt han hade fattat hur mycket han faktiskt betydde för folk. Men jag hoppas att han vet nu.

Alex Dahlqvist berättar att hon fortfarande skriver till Henrik.

– På sms eller snapchat och då brukar jag alltid skriva att ”jag vet att du inte kan svara kompis, men jag saknar dig och jag älskar dig, du finns alltid kvar på ett eller annat sätt.” Och ska jag vara ärlig så tror jag aldrig att jag kommer sluta skriva med honom.

ANNONS