Sommarprognos för Alingsås, Herrljunga och Vårgårda – i april

SMHI kommer med glädjebesked – kanonväder hela veckan lång.
Sommartemperaturer väntas och under fredagen kan det bli upp emot 17 grader varmt.
– Det kommer att bli skitsvårt att klä sig. Antingen kommer man frysa på morgonen eller svettas på eftermiddagen, säger SMHI-meteorologen Therese Fougman.

ANNONS
|

Är det mitten av april eller har vi snabbspolat fram tiden till mitten av juni?

Utifrån SMHI:s prognoser för veckan kan det vara svårt att veta – i alla fall på eftermiddagarna. Hela veckan ser ut att bjuda på kanonväder.

– Det kan komma dagar när det dyker upp lite moln som skymmer solen. Men jag tror att vi kommer att uppleva hela veckan som solig när vi summerar den senare, säger Therese Fougman som är meteorolog på SMHI.

17 grader på fredag

Både solen och sommartemperaturerna hänger kvar i Alingsås, Herrljunga och Vårgårda under veckan. Värmetoppen ser ut att nås på fredag – prognoserna hintar om 17 grader under eftermiddagen.

ANNONS

– Det är en typisk vårvecka som väntar. Det kommer att bli skitsvårt att klä sig. Antingen kommer man frysa på morgonen eller svettas på eftermiddagen, säger Therese Fougman.

Även om eftermiddagarna kommer bjuda på höga temperaturer får vi räkna med desto lägre sådana på morgonkvisten. Det handlar om några enstaka plusgrader.

– Det är ett angenämt problem, säger SMHI-meteorologen.

Skulle du säga att temperaturerna som väntas är ovanligt höga för april?

– Ja, tittar vi på fredagen ligger temperaturen långt över det normala. Men värmen ser ut att svänga tillbaka efter det.

Redan under helgen och inledningen av nästa vecka väntas högtrycket som nu ger oss sommartemperaturer försvinna. I stället väntar kyligare luft som drar ner temperaturen igen.

Enligt SMHI-meteorologen kan vi redan i helgen fråga oss: vad hände med värmen? Speciellt med fredagen i färskt minne. Under söndagen ser vi ut att få nöja oss med en cirka 10-gradig temperatur.

– Å andra sidan är det ju just mitten av april så vi får nog vänta på den riktiga sommarvärmen ett tag till, säger Therese Fougman.

LÄS MER:Här genomförs den största militärövningen på 34 år

LÄS MER:Inflationen på väg ner mer än väntat

LÄS MER:Gothia Cup till Alingsås i sommar

ANNONS