Här är veckans toppnyheter 4 till 10 juli

Misstänkt människorov och länsstyrelsen upptäckte döda hästar på gård. Här är ett urval av Alingsås Tidnings mest lästa artiklar den senaste veckan.

ANNONS
|

Misstänkt människorov i Alingsås – tre anhållna

En man drogs – mot sin vilja – in i en bil på Magasinsgatan i centrala Alingsås på tisdagskvällen. Tre personer anhölls misstänkta för det misstänkta människorovet i Alingsås. Polisen tog bilen i beslag.

Länsstyrelsen upptäckte döda hästar på gård i Vårgårda

Vid en uppföljande kontroll på en gård i Vårgårda upptäckte Länsstyrelsen flera döda hästar i sina boxar. Nu återkallar myndigheten gårdens tillstånd att bedriva yrkesmässig verksamhet med hästar.

Kommunen stänger av badplatserna – avloppsvatten har läckt ut i Gerdsken

Under förra veckan blev flera barn sjuka när de badade i Gerdsken enligt ett inlägg i en lokal facebookgrupp. Kommunen valde då att ta ett extra vattentest för att se om vattnet är säkert att bada i. Kommunen skrev på sin hemsida att de upptäckte en avloppsläcka som rann ut i sjön. Enligt pressmeddelandet berodde läckan på nedspolade våtservetter.

ANNONS

Patrik Ekelund måste betala straffavgift till kommunen

Det var i slutet av förra året som det framkom att Patrik Ekelund har renoverat en föreningslokal på campingområdet invändigt utan att ha bygglov. Upptäckten gjordes i samband med en översyn av Tånga hed som kommunens bygg- och miljöenhet inlett. Bygg- och miljönämnden har nu beslutat att Patrik Ekelund ska betala en straffavgift på 17500 kronor.

Polis möttes av blodig man på Östlyckan i Alingsås

En lägenhet på Östlyckan spärrades av. Anledningen: en skadad man – som ska ha varit hotfull mot sina grannar – hävdade att han blivit misshandlad, enligt polisen. Målsäganden – en man i 60-årsåldern – hade skador på fot, ben och arm.

ANNONS