Thomas Lennstrand från Vårgårda tävlar för Kullings MS i Herrljunga, och han tog i helgen hem sin klass i Himlaracet i Borås.
Thomas Lennstrand från Vårgårda tävlar för Kullings MS i Herrljunga, och han tog i helgen hem sin klass i Himlaracet i Borås. Bild: Jan Stockhem

Thomas var snabbast uppför backen

Thomas Lennstrand från Vårgårda tog ännu en skalp i rallykarriären när han i helgen som gick tog hem segern i Himlaracet i Borås. – Det är ett adrenalinpåslag utan dess like, säger han.

ANNONS

Thomas Lennstrand, som tävlar för Kullings MS i Herrljunga, betvingade den 950 meter långa backen i Himlaracet på bästa tiden 51,8 sekunder i sin klass 2WD.

– Det gick alldeles utmärkt, konstaterar han när AT ringer upp.

Thomas, som kör en Volvo 940, började med rallytävlingar på 90-talet men gjorde ett 15 år långt uppehåll fram till 2015 då familjen fick gå före.

– Men nu har barnen vuxit upp och det finns ett sug. Man måste ju ha kul annars kan det kvitta. Rally är pricken över i:et. Det är kicken och ruset man vill åt. Det är ett adrenalinpåslag utan dess like, konstaterar han.

ANNONS

Till vardags har han sin mekaniska verkstad Tibuc i Vårgårda, och han tillverkar mot industrier och motorsport.

– Jag startade 2006, som enskild firma. Sen blev det ett aktiebolag. Det är inget sju till fyra-jobb men jag tycker ju om att jobba.

Och att tävla och vinna gillar han också.

– Ja, det har väl blivit en del vinster genom åren. Säg att jag åkt 250 tävlingar och vunnit 50-60 av dem.

Närmast på gång har Kullings MS sin tävling som man arrangerar i Vedum 3 oktober. Tävlingen, som passande nog kallas ”VM”, arrangeras varannan höst.

– Det blir cirka 80 bilar som deltar och två sträckor. Själv hjälper jag till med tävlingen och jag kommer även att tävla.

LÄS MER:Tio år efter konkursen lever Saab – genom museet i Trollhättan

LÄS MER:Bergsander flög fram till en andraplats: ”Otroligt stort”

ANNONS