Full fart när motionsloppet Mjörnmilen går av stapeln

Det har blivit dags att snöra på sig löparskorna när Sjöviks SK till helgen arrangerar ett nytt motionslopp – Mjörnmilen.
– Banan går från Gråbo till Sjövik längst med banvallen vid Mjörns västra strand, berättar Mattias Balkander, arrangör för loppet.

ANNONS
|

Det är en snabb mil som ska springas i Lerums kommun på lördag. Unikt för banan är nämligen att den är extremt platt och kanske Sveriges snabbaste milbana, enligt Mattias Balkander:

– Det finurliga med detta lopp, utifrån ett löparperspektiv, är hur väl banan är lämpad för att springa snabbt. Lutningen är idealisk, säger han.

”Många väntar in i det sista”

Sportklubbens förhoppning är att omkring 300 motionärer ska delta i loppet.

– Intresset har varit helt okej, i nuläget har vi 150 deltagare. Vi har arrangerat lopp tidigare och av hävd vet vi att många väntar in sitt beslut in i det sista, säger Mattias Balkander.

ANNONS

Loppets start är satt till klockan 12.00 och vid målgången i Sjövik väntar aktiviteter för hela familjen. För de allra yngsta kommer gruppen Cirkus Trattofon uppträda och när löparna springer i mål gör de det till tonerna av det lokala bandet Björboholm Allstarz.

– Efter loppet har vi också ett Afterrun på Nellie’s café och diner i Sjövik där löparna kan snacka ner loppet under trevliga former.

Det ska bli rätt varmt på lördag. Hur förbereder ni er?

– Det ska väl bli upp emot 20 grader och jag som sprang Göteborgsvarvet i helgen vet vad värme innebär. Vi har en vätskestation både i Björboholm och vid målet men vi rekommenderar alla att dricka ordentligt både inför och under loppet.

Alla deltagare kommer få en unik medalj med lokal anknytning. Medaljen är nämligen gjord i trä från björkar på en ö i Mjörn.

– Det är björkgrenar som vi har delat och slipat och bränts med en specialstämpel. Varje medalj har ett unikt utseende, säger Mattias Balkander.

LÄS MER:BK Sparks årliga tipspromenad blev en folkfest

LÄS MER:Här får Alingsås Sportfiskeförening sin nya brygga på plats

LÄS MER:Skicka din bästa majbild till oss – tävla om presenkort

ANNONS