Tänk om något så osannolikt skulle hända i sportvärlden, skriver Jan Jonsson.
Tänk om något så osannolikt skulle hända i sportvärlden, skriver Jan Jonsson. Bild: Dan Strandqvist

Insändare: Trerättersmiddagen blev simpel husmanskost

Tänk om något så osannolikt skulle hända i sportvärlden, skriver Jan Jonsson.

ANNONS
|

Ponera följande!

Du går ut på restaurang och beställer en trerätters middag, däri ingår det underhållning och ett gott vin. Märkligt, men på denna restaurang betalar du i förväg för du vet ju vad som utlovats av de kulinariska rätterna. Lite dyrt kan tyckas, men det ska ju ändå bli en minnesvärd afton i trevligt sällskap. Alla övriga gäster har ju gjort sammaledes, betalat och sitter förväntansfulla.

Förrätten är kanske inte riktigt det som var förväntat, men ok ändå. Huvudrätten ser ju strålande ut och är antagligen värd pengarna. De första tuggorna är goda men den förväntade matsensationen uteblir. Du kallar på kyparen och påpekar att detta kanske inte var vad som betalades för. Han säger då att tyvärr så slutade vår bästa kock alldeles nyss så maten kanske inte når upp till utlovat. Samtidigt säger han att underhållningen nog uteblir och det fina vinet blir utbytt mot ett billigare.

ANNONS

Men säger du, jag har betalat för en utlovad vara men nu efterhand håller den ju inte vad som var lovat då jag betalade för kalaset. Kyparen säger att sånt kan hända och det är vår policy att släppa alla anställda som vill börja i någon annan restaurang. Dessutom så har han fräckheten att fråga om någon skulle vilja betala/skänka lite extra pengar till restaurangen. Så i slutändan så blir det dyra besöket med en trerätters middag näst intill något som kan liknas vid en simpel husmanskost.

Tänk om något så osannolikt skulle hända i sportvärlden. Att en förening som tar betalt för en utlovad vara med toppspelare helt plötsligt skulle öppna svängdörrarna på vid gavel och återigen låta de mest sevärda spelarna bara ge sig iväg. Visst, det kanske har hänt gång på gång (men bara i fantasin) att man lurat sin säsongsbiljettköpare och sponsorer på detta sätt, men i verkligheten kan väl något så simpelt aldrig hända. Dessutom om sporten ifråga har satt ockerpriser på de som till nöds tvingas se sporten i dator. Inte skulle väl publik och sponsorer acceptera dylik beteende i längden. Inte kan väl nåt sånt hända på riktigt. Fan tro`t. God Jul!

Jan Jonsson

LÄS MER:Insändare: Bättre sent än aldrig med ny arena

LÄS MER:Insändare: Vad härligt att slippa bry sig om hur barnen har det

LÄS MER:Insändare: Därför säger vi nej till dödshjälp

ANNONS