Underhållning för oss vuxna är viktigare än att barnen ska ha lärare, skriver signaturen ”Knappt bitter pappa till barn i Sollebrunns skola”. Arkivbild.
Underhållning för oss vuxna är viktigare än att barnen ska ha lärare, skriver signaturen ”Knappt bitter pappa till barn i Sollebrunns skola”. Arkivbild. Bild: Susanne Hjalber

Insändare: Vad härligt att slippa bry sig om hur barnen har det

Underhållning för oss vuxna är viktigare än att barnen ska ha lärare, skriver signaturen ”Knappt bitter pappa till barn i Sollebrunns skola”.

ANNONS
|

Vi ska återigen spara in pengar på våra barns bekostnad. Vad härligt det är ändå att vara vuxen och vara färdig med skolan! Så behöver vi liksom inte bry oss om hur våra barn har det. Istället kan vi lägga pengarna på nåt kul som gagnar oss. Hörde jag ishockey, klart vi ska ha en ny ishall. Mycket viktigare än våra barns framtid. En ny arena måste vi såklart ha, hurra! Underhållning för oss vuxna är viktigare än att barnen ska ha lärare.

Det ska sparas in 10 heltidstjänster av 50 i Sollebrunns skola. Jag tycker ändå det är lite fantasilöst. Vilken utvecklingspotential det finns att spara massa pengar eller varför inte till och med tjäna pengar på barnen? Vilken massa kul vuxenprylar vi skulle kunna gjort för alla pengarna! You gotta pump those numbers up, those are rookie numbers!!! Tänk om man tog bort 46 heltidstjänster? Vi kan istället bygga ett staket runt skolan med ett torn i varje hörn där man har en "lärare" som övervakar. De lär sig ju ändå i datorer idag, det behövs inga lärare. Dags att väcka liv i lite hederlig kamratuppfostran, de får kan själva lösa konflikterna. Och vet ni vad, de behöver inte lära sig nåt, det är det Google är till för. Låt dom tillverka skor eller tröjor och göra något vettigt istället. I köket kan de arbeta med catering. Tillverka möbler och sälja i träslöjden. Hålla i yogaklasser i sporthallen. Sky is the limit! Nu vill jag ha brainstorming om hur vi ska kunna kräma ur varenda krona ur ungarna, alla idéer upp på bordet!

ANNONS

Jäklar vilken arena vi skulle kunna bygga om varenda skola i kommunen gjorde likadant. Och sänk kostnaden för skolmaten, den är inte tillräckligt dålig, lite smalare kan mitt barn bli, det gör inget. Tolv kronor för livsmedelskostnaden per måltid är lite i överkant.

Kom ihåg, allt handlar om prioriteringar, vi vuxna ska ha så kul! Det är vår tid nu, vi har redan gjort vår tråkiga skoltid, dags att prioritera oss själva, wohoo! Kan jag få en highfive på den! Så mycket som vi gjort ändå för ungarna, nu är det på tiden att de bjussar igen lite.

Knappt bitter pappa till barn i Sollebrunns skola

LÄS MER:Sollebrunns lärare skarpt kritiska mot nedskärningar

LÄS MER:Insändare: Vem tar ansvar för barnens och samhällets framtid?

LÄS MER:Mer pengar till skolan – men ovisst för Sollebrunn

LÄS MER:Insändare: Kompromissa inte med barnens rätt till hjälp och stöd

ANNONS