Kan vi inte behålla 600 miljoner till vår sjukvård?

Skulle mer än gärna se att akuten på Alingsås lasarett hålls öppen dygnet runt, skriver Olle Torge.

ANNONS
|

Läkaren Anders Bergdahl skrev på Göteborgs-Postens debattsida den 16 september 2023 att sjukhuset i Lidköping skall stängas. Det har varit en strid ström av nedlagda länsdelssjukhus.

Länssjukhusens personal knäar under en arbetsbelastning som bara ökar och ökar. Det finns inte pengar till att anställa den personal som behövs. Vår finansminister Elisabeth Svantesson är den som nu håller i den svenska plånboken. Jag är ganska säker på att de nära 100 000 personer, som vid en nedläggning får längre avstånd till vård, hjälpt till att fylla den svenska plånboken. Vad man än beslutar att göra med skattepengarna, så är det våra pengar som vi lagt för att få bland annat tillgång till akutsjukvård, snabbt. Skulle mer än gärna se att akuten på Alingsås lasarett hålls öppen dygnet runt.

ANNONS

Sverige skickar tiotals miljarder till andra länder. Dessa länder behöver absolut vår hjälp, men kan vi inte av dessa avvara 300 miljoner till Sahlgrenska Universitetssjukhuset och 300 miljoner till att hålla sjukhuset i Lidköping öppet?

Olle Torge

LÄS MER:Skolan ska inte göra skillnad på barn och barn

LÄS MER:Vem räddar sjukvården?

LÄS MER:Så ska kommunerna revolutioneras av AI

ANNONS