Vi som arbetat i olika grupper för att förbättra vår närmiljö, har nog på alla sätt blivit mer än lovligt besvikna över den totala bristen på förändring, skriver Anna-Karin Hjelm. Arkivild.
Vi som arbetat i olika grupper för att förbättra vår närmiljö, har nog på alla sätt blivit mer än lovligt besvikna över den totala bristen på förändring, skriver Anna-Karin Hjelm. Arkivild. Bild: Katrin Niklasson

Replik: Bjärkelyftet har knappt haft någon betydelse alls

Vi som arbetat i olika grupper för att förbättra vår närmiljö, har nog på alla sätt blivit mer än lovligt besvikna över den totala bristen på förändring, skriver Anna-Karin Hjelm.

ANNONS
|

Svar till ”Bjärkelyftet har fortsatt betydelse”.

Bjärkelyftet har fortsatt betydelse, detta var överskriften på en insändare i lördags. Fortsatt betydelse? Det har väl knappast haft någon betydelse alls. Vi som arbetat i olika grupper för att förbättra vår närmiljö, har nog på alla sätt blivit mer än lovligt besvikna över den totala bristen på förändring. Trots att många invånare i Bjärke uttryckte sin negativa åsikter om någon som helst förbättring, hade vi, som jobbade i de olika grupperna, en tro på att NU skulle äntligen positiva förändringar ske.

Nu står vi här många år senare och kan bara konstatera, att ingenting har skett.

ANNONS

Vi informeras av Anita Brodén och Klas Åkerlund, att våra tjänstemän (avlönade av oss för att tjäna oss) inte var intresserade att möta oss vanliga medborgare. Då har jag svårt att förstå, varför vi ska lägga in en högre växel. Det är väl ganska uppenbart, att man inte vill ha med oss att göra. Lugnast så. Så vad blev det av det beryktade ”Bjärkelyftet”? Vad jag kan se - en minskning av lärarkåren på Sollebrunns skola, ingen projektering av nya bostäder och lite grus i det stora hålet på parkeringen vid ICA. Jag är inte speciellt imponerad. Men, icke att förglömma, så stundar advent och då kan vi glädja oss åt två ljusklädda träd utanför ICA, medan Alingsås prålar som Rockefeller Center i New York.

Vi hoppas, som insändarskribenterna lovat, att en uppdatering om kommande projekt snart kommer till allmänhetens kännedom. Vi håller på att tappa tålamodet.

Anna-Karin Hjelm

LÄS MER:Öppet brev till Alingsås kommunstyrelse och Alingsås kommunfullmäktige

LÄS MER:Replik: Bjärkelyftet har fortsatt betydelse

ANNONS