Gunnar Andersson (M), oppositionsråd i Herrljunga kommun.,
Gunnar Andersson (M), oppositionsråd i Herrljunga kommun., Bild: Herrljunga kommun

Svar till de styrande i Herrljunga kommun från Gunnar Andersson

Att de styrande i Herrljunga med glädje skulle instämma med mig var inte väntat, men att bombardera mig och Moderaterna med politiska argument och exempel om vad de har i sin budget kanske jag inte väntat mig, skriver Gunnar Andersson (M) i en slutreplik.

ANNONS
|

Att de styrande i Herrljunga med glädje skulle instämma med mig var inte väntat, men att bombardera mig och Moderaterna med politiska argument och exempel om vad de har i sin budget kanske jag inte väntat mig

Låt oss glädjas tillsammans efter den lyckade festivalen och suga på den karamellen en stund. Låt oss enas och försöka hitta gemensamma lösningar på de stora frågorna som vi brottas med, det var vad jag hade för ögonen under min tid som kommunalråd. Dialog och gemensamma lösningar och en arbetsmiljö som grundar sig på detta men även på humor av glädje.

Låt oss också vara ärliga mot varandra och medborgarna även om vi ibland har olika åsikter. Först påstår ni att det saknas idéer och förslag från oss och sedan slår ni er för bröstet för att ni i er budget som presenterades i juni har inkluderat en multisporthall. Vad ni undanhåller då är att vi lämnade in en motion 17/3 om att ge en villkorad markreservation till några lokala eldsjälar som vill bygga både en multisporthall och en ishockeyhall i Herrljunga. Några av villkoren för att optionen ska gå vidare till eventuell upplåtelse av mark är att eldsjälarna kan presentera en lösning för finansiering, drift m.m.

ANNONS

Vi har även lagt en motion om att man ska undersöka förutsättningarna att bygga ett Campus Klimatsmart i Herrljunga mot bakgrund av att man kan nå inte mindre än nio högre lärosäten inom en timme med tåg. Det skulle i så fall vara första gången i historien Herrljunga faktiskt gjorde något rejält av sin konkurrensfördel som järnvägsknut.

Avslutningsvis har vi nyligen bjudit in till ett brett samarbete om utbyggnad av väg 181. Något som vi bedömer som extra viktigt när nu Volvo beslutat flytta produktionen av tredje generationens elmotorer till Floby varifrån de sedan ska fraktas till Hisingen.

Som politiker får man aldrig låta sina känslor ta över men ibland så blir man besviken på sina politiska motståndare, när de för ett ögonblick inte kan släppa garden och låta glädjen och humorn blomstra en stund. Samt att vara ärliga om sakpolitiken, även om man kan förhala behandling av oppositionens förslag. Härmed är denna debatt och mina glädjeyttranden avslutat för den här gången.

Gunnar Andersson (M)

Oppositionsråd Herrljunga kommun

LÄS MER:Idéer saknas inte i Herrljungapolitiken

LÄS MER:En manifestation för ett mer spännande Herrljunga

ANNONS