Alla goda ting är tre!

Hänger upp dagens krönika på ordspråket Alla goda ting är tre, då jag valt att lyfta fram tre positiva nyheter med koppling till AT:s tre kommuner: Alingsås, Vårgårda och Herrljunga.

ANNONS
|

Nya Barn- och ungdomsnämnden i Alingsås, som tillträdde 1 januari, har rivstartat. Ordförande Thomas Thim (M) och övriga i nämnden har beslutat att införa skolrobot. Därmed är ett mångårigt behov på väg att lösas.

Skolrobot är ett modernt hjälpmedel som underlättar skolgången, för elever som saknar möjlighet att närvara i klassrummet. Det positiva beslutet gläder alla som är i samma situation som hjärtsjuke William Westermark 12 år, som AT har skrivit om. Redan för fem år sedan frågade familjen efter en skolrobot, för att William skulle kunna vara delaktig på lektionerna den tid han befinner sig på sjukhus. ”Jag längtar efter skolan och kompisarna”, sa William. Nu när han får tillgång till skolroboten kan han vara en i klassen! Bra jobbat av nämnden, som visar medmänsklighet och gott omdöme!

ANNONS

Har sett programmet Sveriges Mästerkock. ICA-handlare Christian Palmén, Trollhättan, känner vi igen. Han var en mycket uppskattad profil i Herrljunga kommun. På sin meritlista finns jobb på ICA Träffen och han drev senare ICA i Ljung. Dessutom var Christian under några år aktiv i Herrljungarevyn. I Sveriges Mästerkock har han imponerat stort i köket. I ett avsnitt tillfredsställde han smaklökarna hos proffsjuryn: Tommy Myllymäki, Mischa Billing och Tom Sjöstedt på bästa sätt, då de utsågs hans tacosrätt till den bäst tillagade! Han har lagat grynkorv och schnitzel med bearnaisesås. Nu har han kvalificerat sig som en av tolv tävlande som gått till final i Stockholm. Med sitt positiva sätt att vara får Christian också stor uppmärksamhet i programmen. Vi håller tummarna för fortsatta framgångar!

Runt om i Sverige arrangeras kärleksveckor. Vårgårda hakar på och genomför kärleksveckor under tiden 30 januari-18 februari med temat: Kärlek och relationer. Passande nog är vecka sex huvudveckan. Det blir utställningar musik, samtal, afternoon tea mm. Även skolor och övriga kommunala verksamheter kommer att uppmärksamma relationer, kärlek, vänskap och hbtqi-frågor. Bra initiativ. I en allt ondare värld behöver vi alla mer kärlek.

Har sett SVT:s nya dejtingprogram Hotell Romantik, där 28 kärlekssökande singlar ska hitta en ny partner på ett alphotell i Schweiz. Det annorlunda är att det inte är unga ”vackra” människor som är med, utan alla är 65 år eller äldre med livserfarenhet. Här finns härliga profiler utan några hämningar. Mycket underhållande!

LÄS MER:Ett glas öl från Alingsås

LÄS MER:Lokala personer gör succé i TV och på sociala medier

LÄS MER:Byt ut räksmörgåsen mot kaviarmackan!

ANNONS