Bra jobbat med den nya rondellen!

Sedan någon vecka tillbaka har trafiken släppts på vid rondellen/cirkulationsplatsen vid Stråhles Allé och Göteborgsvägen. Åsikterna går isär om det blivit bra eller ej. Jag är ingen rondellexpert, men tycker det har blivit mycket bra!

ANNONS
|

Under byggtiden var det förstås krångligt och bökigt att ta sig fram. Köerna var långa, det tog tid och många bilister tappade tålamodet. Det fanns till och med personer som tyckte att arbetet skulle avbrytas. Allt är ännu inte klart, men trafikmässigt fungerar det bra.

Omdömena om rondellens utseende varierar, vilket märks på insändarplats. Några tycker den är ful, andra precis tvärtom. Det är subjektivt vad som är vackert eller fult. Det viktigaste är ändå att trafiken flyter på och det tycks den göra. Vi på AT har bra utsikt över rondellen och har med stort intresse följt bygget dagligen. Vi har imponerats av hur effektivt man jobbat. Arbetsmiljön med bilar körande runt omkring sig hela tiden måste vara både stressande och pressande.

ANNONS

Rondellen kommer att bli ännu bättre när allt är på plats, t.ex. skyltar, målade övergångsställen, belysning mm. Fixar man också till viadukten under järnvägen vid Götaplan mot Vänersborgsvägen/in till centrum, så lär det bli ännu bättre flyt i trafiken. Men det behövs fler alternativa vägar för att lösa trafiksituationen i Alingsås, t.ex. den planerade järnvägsunderfarten mellan Sävelund och Borgens industriområden. Den kommer att avlasta nuvarande flaskhals och minska de långa köer som bildas vid trafiktoppar. Tung trafik mellan E20 och Vänersborgsvägen får en alternativ sträcka. Förbindelsen skulle också underlätta för boende i Nolby och Tegelbruket att ta sig till och från E20. Detaljplanen är överklagad, men förhoppningsvis löses knutarna så att alla blir nöjda.

Julafton bjöd på vinterstämning med lite snö och några grader kallt. Vid julklappsutdelningen var jag särskilt nöjd. Lyckades lura mina två barnbarn. Killarna är mycket fotbollsintresserade och samlar bl.a. på fotbollsbilder. Köpte var sitt paket bilder till dem och skar upp påsarna med rakblad. Lade i en bild på mig själv iklädd en Gaiströja. Sedan klistrades de igen och det gick inte att se att de varit öppnade. Killarna var mycket nöjda när de öppnade påsarna och bläddrade fram Mohamed Salah, Liverpool, med flera. Men de blev smått ”chockade” när morfar dök upp i grönsvart dräkt och undrade förstås hur det var möjligt! Några jubelrop blev det inte, då båda obegripligt nog håller på IFK Göteborg, men den yngste tyckte i alla fall att jag var snygg i min grönsvarta tröja. Ett oskyldigt och lyckat bus!

LÄS MER:Några riktigt dåliga julklappar

LÄS MER:Lämna aldrig ut bank-id, då töms dina konton

LÄS MER:Viktigast att tågen går, inte att de kör i 250 km/h

ANNONS