Lena Larsson och Mattias Ekerås hade åkt från Vårgårda för att få varsin spruta.
Lena Larsson och Mattias Ekerås hade åkt från Vårgårda för att få varsin spruta. Bild: Philip Mauritzson

Stort intresse för massvaccinering i sporthallen

Under onsdagen drog covidvaccineringen av 45-plussare igång i Herrljunga sporthall. Det är det privata vårdföretaget Legehuset som vaccinerar, och trycket på tider är stort.
– Tiderna för allmänheten går med en gång, konstaterar Ninos Icho, kommunikationsansvarig hos Legehuset.

ANNONS
|

LÄS MER:Högt tryck på Vårgårda vårdcentral: ”Alla är väldigt på”

Vårdföretaget är en av de externa aktörer som just nu deltar i massvaccineringen i Västra Götaland. Totalt har Legehuset vaccinering på 22 orter i regionen, varav Herrljunga alltså är en.

Runt 150 personer räknade man med att hinna vaccinera i Herrljunga sporthall under onsdagen. Troligen kommer det att finnas ungefär lika många tider på torsdag och fredag.

Vårdföretaget Legehuset covidvaccinerar just nu i Herrljunga sporthall.
Vårdföretaget Legehuset covidvaccinerar just nu i Herrljunga sporthall. Bild: Philip Mauritzson

Personer i riskgrupp över 18 år och friska personer födda 1976 eller tidigare är välkomna att boka sig på Legehusets hemsida.

– LSS-personal är prioriterad men eftersom många av dem redan är vaccinerade har vi flyttat om tider till allmänheten, förklarar Ninos Icho – och konstaterar att intresset är stort.

ANNONS

– Ja, tiderna för allmänheten går med en gång. Men vi har även en reservlista på vår hemsida där man kan skriva upp sig om tiderna har tagit slut.

Kommunfullmäktiges ordförande Andreas Johansson (M) tog chansen att vaccinera sig i sporthallen under onsdagen. ”Äntligen kan man få en spruta”, säger han.
Kommunfullmäktiges ordförande Andreas Johansson (M) tog chansen att vaccinera sig i sporthallen under onsdagen. ”Äntligen kan man få en spruta”, säger han. Bild: Philip Mauritzson

Kommunfullmäktiges ordförande Andreas Johansson (M), född -75, var en av många på plats utanför sporthallen i Herrljunga i onsdags.

– Äntligen kan man få en spruta. Har man möjligheten ska man ta den, det är bästa sättet vi kan få stopp på smittspridningen, säger han.

Vårgårdaborna Lena Larsson och Mattias Ekerås, båda födda -75, hade också åkt till Herrljunga för att vaccinera sig.

– Det känns bra. Om sju veckor då är vi mitt i sommaren, därför ville jag ta första sprutan så fort som möjligt, säger Lena Larsson.

Hur har covid påverkat era respektive sommarplaner?

– Jag har inte bokat några resor utan tänkt semestra på hemmaplan. Men nu känns det som att det släpper och man kan vara ute. I vintras var det inte kul, säger Mattias Ekerås.

– Man får gilla läget och tänka att det är en liten period av livet. Det medför ju att man upptäcker närområdet och får turista här, säger Lena Larsson.

Det är Pfizers vaccin som används i sporthallen, och Legehuset väntar leveranser som ska räcka även till nästa vecka.

– Vi kommer att ha tider i Herrljunga nästa vecka också, men i vilken omfattning vet jag inte just nu, säger Ninos Icho.

Under torsdagen har Legehuset bokningsbara tider även i Vårgårda sporthall.

LÄS MER:Vaccineringen i Nolhalla – var femte dos till alingsåsare

LÄS MER:Därför bör man ta båda doserna coronavaccin på samma plats

ANNONS