Personalen borde inte erbjudas att försämra sin egen arbetsmiljö och chans till återhämtning genom att sälja sin tid, skriver signaturen Insatt. Arkivbild.
Personalen borde inte erbjudas att försämra sin egen arbetsmiljö och chans till återhämtning genom att sälja sin tid, skriver signaturen Insatt. Arkivbild. Bild: Andreas Olsson

Varför köper ni personalens rätt till bra arbetsmiljö?

Personalen borde inte erbjudas att försämra sin egen arbetsmiljö och chans till återhämtning genom att sälja sin tid, skriver signaturen Insatt.

ANNONS
|

Förra sommaren var katastrof i den kommunala omsorgen i många kommuner - så även Alingsås. Framförallt på grund av personalbrist. Men varför fanns det ingen personal? Enkelt svar: dålig lön och dålig arbetsmiljö. Svaret som arbetsgivaren nu kommit på är att betala ut bonus på 6 000 kronor för alla sommaranställda som som har minst 90 procent närvaro under hela sommaren (åtta veckor). Det skaver. För två somrar sen fick vårdpersonal på boenden skit för att dra in smitta på boenden, denna sommar ”uppmanas” man att jobba sjuk? Dessutom diskriminerar man all ensamstående personal med barn rakt av, då även VAB räknas som frånvaro.

ANNONS

Inom sjukvården är det samma sak: sälj din semester. Jobba hela sommaren för en klumpsumma i bonus.

Personalen borde inte erbjudas att försämra sin egen arbetsmiljö och chans till återhämtning genom att sälja sin tid! Facket borde stå emot. Enskild personal borde säga nej tack!

Höj grundlönerna får vårdpersonal och se till att tillsätta tillräckligt med personal för att bedriva säker vård och ge personalen en dräglig arbetsmiljö. Sluta med punktinsatser - arbeta långsiktigt!

Insatt

LÄS MER:Allvarliga brister i vården på äldreboenden i Alingsås – ”Inte patientsäkert”

LÄS MER:Äldreomsorgen i Alingsås i fritt fall

LÄS MER:Nej, äldreomsorgen är inte i fritt fall!

LÄS MER:Stoppa nedrustningen av äldrevården i Alingsås!

ANNONS