Nu slutar AT:s ledarskribent Urban Kärvling efter 28 år på Alingsås Tidning.
Nu slutar AT:s ledarskribent Urban Kärvling efter 28 år på Alingsås Tidning.

Urban Kärvling: Efter 28 år på AT, nu stämplar jag ut!

Nu stämplar jag ut från Alingsås Tidning. Efter ett liv präglat av tidningar gör jag den 24 februari min sista arbetsdag på redaktionen!

ANNONS
|

Tidningar har alltid haft stor betydelse i mitt liv. Min far var chef på tidningen ELA (i dag TTELA) i Vänersborg. Redan i slutet av 1960-talet var jag så kallad tabellpojke på sporten. Jag samlade in resultat från olika matcher och gjorde tabeller för hand!

Blev mycket tidigt omskriven i tidningen, då farsan var på plats på BB i Vänersborg när jag föddes. Han skrev ett reportage om att bli pappa. Jag var bara några minuter gammal på första tidningsbilden! Som barn skrevs det om mig i landets tidningar (även i USA!). Lärde mig spela schack som 5-åring och besegrade vuxna motståndare tidigt. ”6-åring i Vänersborg är underbarn i schack”, skrev GP i ett stort uppslag. Bytte ut schackbrädet mot fotboll och var ganska duktig målskytt. Knäskador satte stopp för fotbollskarriären. Så mina vidare tidningsinsatser har varit att skriva om andra.

ANNONS

Började i januari 1995 på AT:s Herrljungaredaktion, därefter hamnade jag i Vårgårda och blev platsansvarig för lokalredaktionerna.

När Claes Svensson blev redaktionschef 2007 utsågs jag till biträdande redaktionschef, men jobbade kvar i Vårgårda. Så var det fram till 2019 när Claes slutade och jag tog över som redaktionschef i Alingsås. Ett slitsamt år, som slutade med att tidningen gick i konkurs.

Stampen Media köpte konkursboet och även Alingsås Kuriren. Min gamle vapendragare Claes Svensson blev chef på Mediehuset Alingsås och jag utsågs till ansvarig utgivare för Kuriren och Lerums Tidning. Blev även ledarskribent med ansvar för AT:s åsiktssida.

Jag har varit lyckligt lottad som fått arbeta som journalist, ett yrke där man träffar människor och lär sig nya saker dagligen. Har haft många fantastiska arbetskamrater. Vore fel att lyfta fram någon före den andra, men Claes Svensson är värd att nämnas. En klok, kunnig och lugn person. Honom har jag pratat med mer än min fru!

Åren i Vårgårda ser jag som de bästa i mitt yrkesliv och har givit mig många goda vänner. Vårgårda har en stor plats i mitt hjärta! Det har också tidigare och nuvarande bostadsorter Herrljunga och Alingsås.

Som ledarskribent har jag haft fria händer att skriva om vad som helst. Ambitionen har varit att plocka upp saker från alla tre AT-kommunerna och att skriva i krönikeform, alltså ge mina personliga tolkningar av händelser. Dagens krönika är nummer 294, som Stampenanställd.

Helt och hållet blir ni inte av med mig då det blir några fler krönikor under året, men då författade hemifrån! Tack för alla fina år med er läsare!

LÄS MER:Daniel Filipsson (M) irriterad på kommunalrådskollegan

LÄS MER:Alingsås är Sveriges snabbaste kommun!

LÄS MER:Fint att Vårgårda hjälper ”Vårgårda södra”

LÄS MER:Kors i taket, järnvägsunderfarten snart klar!

ANNONS